Αρχική σελίδα / Συνταγή

Πεϊνιρλάκια με ένταμ και κεφαλοτύρι

ΚΑΝΑΚΙ

Συνταγή από
ΚΑΝΑΚΙ

Πεϊνιρλάκια με ένταμ και κεφαλοτύρι

Υλικά (για 16 μικρά πεϊνιρλί):

  • 1 Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
  • 160 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 160 γρ. ένταμ τριμμένο
  • 1 αβγό
  • πιπέρι

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Για 8 άτομα

Εκτέλεση

Χτυπήστε το αβγό. Προσθέστε τα τυριά και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε σε κάθε πεϊνιρλάκι μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση. Ψήστε τα στους 180° C για 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι, σε φούρνο με αντιστάσεις. Βουτυρώστε τα μόλις ψηθούν για πιο πλούσια γεύση.

Για να φτιάξετε Πεϊνιρλάκια


Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στον πάγκο μέσα στο προστατευτικό φιλμ της. Κόψτε τη, σε 4 κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια σε 4 οριζόντιες.

Γεμίστε κάθε μικρό παραλληλόγραμμο με τη γέμιση.

Ανασηκώστε τη ζύμη και τσιμπήστε τις δύο άκρες σχηματίζοντας το πεϊνιρλί. Για να κολλήσουν οι δύο άκρες βρέξτε το ελαφρά με λίγο γάλα.

 

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο