Αρχική σελίδα / Συνταγή

Τάρτα με μήλα, καρύδια και σταφίδες

ΚΑΝΑΚΙ

Την συνταγή έστειλε
η ΚΑΝΑΚΙ

Τάρτα με μήλα, καρύδια και σταφίδες

Υλικά (για στρογγυλή ταρτιέρα 30 εκ.)

  • 1 πακέτο Ζύμη Κουρού ΚΑΝΑΚΙ
  • 1 ½ κιλό μήλα στάρκιν
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
  • 2-3 κουτ. της σούπας μπράντι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 5 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για το ταψί

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Για 6 άτομα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το μπράντι και τις αφήνετε να μαριναριστούν μέχρι να  ετοιμάσετε τη γέμιση. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, τα τριμμένα μπισκότα, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις στραγγίσετε. Ρίχνετε το μείγμα στα μήλα, τα ανακατεύετε και τα αδειάζετε στην ψημένη βάση. Ψήνετε στους 190° C για 35 - 40 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.

Για να φτιάξετε Βάση γλυκιάς τάρτας

Αλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και απλώνετε το ένα φύλλο ζύμης κουρού. Αλείφετε το φύλλο με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με 2-3 κουταλιές ζάχαρη.

Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο, που το τοποθετείτε σταυρωτά. Με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει έξω από την ταρτιέρα και με τα δάχτυλά σας πιέζετε τη ζύμη στα τοιχώματα.

Τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με το πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10 λεπτά.

 

 

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο