Αρχική σελίδα / Συνταγή

Τρίγωνα αλμυρά μπισκοτάκια με κρέμα παρμεζάνας

ΚΑΝΑΚΙ

Συνταγή από
ΚΑΝΑΚΙ

Τρίγωνα αλμυρά μπισκοτάκια με κρέμα παρμεζάνας

Υλικά για 40 τρίγωνα:

  • 1 πακέτο Στρογγυλά Σφολιατάκια ΚΑΝΑΚΙ
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος  (ή μαυροκούκι αν το θεωρείτε τον παπαρουνόσπορο δύσκολο υλικό)
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα για το γαρνίρισμα

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Για 40 άτομα

Εκτέλεση

Φτιάχνετε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας μισό φλιτζάνι παρμεζάνα με την γλυκιά πάπρικα και ετοιμάσετε τα μπισκοτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάτε το αβγό με 2 κουταλιές νερό, αλείφετε τα μπισκοτάκια και τα πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ανακατεύετε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και την παρμεζάνα. Βάζετε λίγη από την κρέμα σε κάθε μπισκοτάκι, πασπαλίζετε με τον άνηθο και την πάπρικα και τα σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Μπισκοτάκια

Βάζετε 20 σφολιατάκια στο ταψί και μοιράζετε το μείγμα τοποθετώντας το στο μισό ημικύκλιο. Τα αλείφετε περιμετρικά με νερό.

Διπλώνετε τη μισή ζύμη πάνω στη γέμιση. Πατάτε τις άκρες απαλά για να κολλήσουν και χαράζετε 3 παράλληλες γραμμές στην  επιφάνεια.

 

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο