Αρχική σελίδα / Συνταγή

Κυπριακό γαλακτομπούρεκο με νησιαστέ (κορν φλάουρ)

ΚΑΝΑΚΙ

Συνταγή από
ΚΑΝΑΚΙ

Κυπριακό γαλακτομπούρεκο με νησιαστέ (κορν φλάουρ)

Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28εκ.)
 
1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ

Για την κρέμα:
8 ποτήρια γάλα
8 κουταλιές της σούπας νησιαστέ (κορν φλάουρ)
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια τσαγιού βανίλια
2 αβγά
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι

 

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 10 άτομα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 7 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια ρίχνετε το νησιαστέ (κορν φλάουρ) διαλυμένο στο υπόλοιπο γάλα μαζί με τη βανίλια. Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε στην κρέμα. Προσθέτετε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει για να την χρησιμοποιήσετε αργότερα. Ετοιμάζετε το γαλακτομπούρεκο σύμφωνα με τις οδηγίες και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί, το περιχύνετε με κρύο σιρόπι.

Για το σιρόπι: Βάζετε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι  και το πορτοκάλι κομμένο στην μέση. Βράζετε για 15 λεπτά.

Για να φτιάξετε Γαλακτομπούρεκο σε στρογγυλό ταψί

Απλώνετε τα φύλλα Βηρυτού και τα  λαδώνετε ένα-ένα, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε στρογγυλό ταψί  διαμετρου 28εκ. 












Όταν απλώσετε 9-10 λαδωμένα φύλλα, αδειάζετε την κρέμα και απλώνετε σε όλο το ταψί.  Ακολούθως, γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν στην εσωτερική πλευρά του ταψιού. 












Τοποθετείστε στην επιφάνεια της γέμισης 2-3 φύλλα λαδωμένα με τον ίδιο τρόπο, και πιέζετε τις άκρες  που περισσεύουν προς τα μέσα κάτω από το γαλακτομπούρεκο.  Χαράξετε το γαλακτομπούρεκο σε ακτινωτές λωρίδες.

 

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο