Αρχική σελίδα / Συνταγή

Κυπριακή κρεατόπιτα

ΚΑΝΑΚΙ

Συνταγή από
ΚΑΝΑΚΙ

Κυπριακή κρεατόπιτα

Υλικά (για ένα ταψί διαμέτρου 25-30 εκ.) 

1 πακέτο Ζύμη Κουρού ΚΑΝΑΚΙ

Για την γέμιση:
2 κουτάλιες ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά χοιρινό
½ δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
½ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι/πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουτάλιες βούτυρο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι-πιπέρι

 

 

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 8 άτομα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά. Αφήνετε να ψηθεί καλά χωρίς να ανακατεύετε συνέχεια ώστε να μην χάσει τα υγρά του. Όταν ροδοκοκκινίσει ο κιμάς, προσθέτετε το κρεμμύδι και ψήνετε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντάς τα να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.  Για την ετοιμασία της μπεσαμέλ ζεσταίνετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η κρέμα. Ετοιμάζετε την κρεατόπιτα σύμφωνα με τις οδηγίες και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180˚ C.

Για να φτιάξετε Ανοικτή πίτα

Κόβετε τη ζύμη στο σχήμα του ταψιού αφήνοντας περιθώριο 2 δάχτυλα περίπου για τα τοιχώματα.













Τοποθετείτε τη ζύμη στο ταψί. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας κάτω από τη ζύμη.












Γεμίστε τη βάση με το μείγμα κιμά και ακολούθως με τη μπεσαμέλ καλύπτοντας όλο το ταψί.
Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο