Αρχική σελίδα / Τρόπος Χρήσης

Τρόποι Χρήσης

Σφολιάτα

Αφράτη ζύμη που φουσκώνει για πίτες και γλυκά

Η Σφολιάτα είναι μια ειδικά σχεδιασμένη αφράτη ζύμη, φτιαγμένη από εκλεκτό αλεύρι και μη υδρογωνωμένα φυτικά λιπαρά, που, όταν ψήνεται, φουσκώνει, σχηματίζοντας στρώσεις από πολλά λεπτά φύλλα. Είναι κατάλληλη για αλμυρές και γλυκές πίτες, αλλά και για αφράτες τάρτες, για κρουασάν, κορνέ, στρούντελ, μιλφέιγ και για τις δικές σας μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

Κάθε συσκευασία περιέχει 2 ξεχωριστά συσκευασμένα φύλλα (30x37cm).


Βάρος Προϊόντος: 800g

Απόψυξη:

Πριν χρησιμοποιήσετε τη Σφολιάτα, αφήστε την να αποψυχθεί για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή από το προηγούμενο βράδυ τοποθετήστε την στην συντήρηση του ψυγείου σας, μέσα στην κλειστή συσκευασία της.
Μη προσπαθήσετε να ξετυλίξετε τη ζύμη που δεν έχει αποψυχθεί πλήρως, γιατί θα θρυμματιστεί. Συνιστάται να είναι πλήρως αποψυγμένη αλλά κρύα όταν την χρησιμοποιήσετε.
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΨΥΧΘΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΨΥΧΘΕΙ.

Ξετυλίξτε την Ζύμη πάνω στο πλαστικό φιλμ που είναι τυλιγμένη. Αν η συνταγή σας απαιτεί την τοποθέτηση ολόκληρου του φύλλου της Σφολιάτας, αναποδογυρίστε την με το πλαστικό φιλμ στο βουτυρωμένο ταψί ή σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια πατήστε με τα χέρια σας από την πλευρά του φιλμ ώστε η ζύμη να πάρει την μορφή σκεύος σας, ξεκολλήστε το φιλμ απλά τραβώντας το και θα έχετε μεταφέρει την ζύμη χωρίς καν να λερώσετε τα χέρια σας. Αν απαιτεί κόψιμο μπορείτε να κάνετε την προεργασία πάνω στο πλαστικό φιλμ διατηρώντας τον πάγκο της κουζίνας σας καθαρό.

Κρουασάν

Για να φτιάξετε Κρουασάν:

Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 μέρη διαγώνια. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια, αλείφετε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη πριν βάλετε τη γέμιση.

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε ένα κουταλάκι από την πραλίνα φουντουκιού και λίγη τριμμένη κουβερτούρα στη μέση της μικρής κάθετης πλευράς κάθε τριγώνου, και αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα.

Τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του τριγώνου. Τέλος, πιάνετε τις άκρες και τις γυρίζετε προς τα μέσα για να πάρουν το σχήμα του μισοφέγγαρου όταν ψηθούν.

Δείτε συνταγές για Κρουασάν:

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο