Αρχική σελίδα / Τρόπος Χρήσης

Τρόποι Χρήσης

Σφολιάτα

Αφράτη ζύμη που φουσκώνει για πίτες και γλυκά

Η Σφολιάτα είναι μια ειδικά σχεδιασμένη αφράτη ζύμη, φτιαγμένη από εκλεκτό αλεύρι και μη υδρογωνωμένα φυτικά λιπαρά, που, όταν ψήνεται, φουσκώνει, σχηματίζοντας στρώσεις από πολλά λεπτά φύλλα. Είναι κατάλληλη για αλμυρές και γλυκές πίτες, αλλά και για αφράτες τάρτες, για κρουασάν, κορνέ, στρούντελ, μιλφέιγ και για τις δικές σας μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

Κάθε συσκευασία περιέχει 2 ξεχωριστά συσκευασμένα φύλλα (30x37cm).


Βάρος Προϊόντος: 800g

Απόψυξη:

Πριν χρησιμοποιήσετε τη Σφολιάτα, αφήστε την να αποψυχθεί για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή από το προηγούμενο βράδυ τοποθετήστε την στην συντήρηση του ψυγείου σας, μέσα στην κλειστή συσκευασία της.
Μη προσπαθήσετε να ξετυλίξετε τη ζύμη που δεν έχει αποψυχθεί πλήρως, γιατί θα θρυμματιστεί. Συνιστάται να είναι πλήρως αποψυγμένη αλλά κρύα όταν την χρησιμοποιήσετε.
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΨΥΧΘΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΨΥΧΘΕΙ.

Ξετυλίξτε την Ζύμη πάνω στο πλαστικό φιλμ που είναι τυλιγμένη. Αν η συνταγή σας απαιτεί την τοποθέτηση ολόκληρου του φύλλου της Σφολιάτας, αναποδογυρίστε την με το πλαστικό φιλμ στο βουτυρωμένο ταψί ή σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια πατήστε με τα χέρια σας από την πλευρά του φιλμ ώστε η ζύμη να πάρει την μορφή σκεύος σας, ξεκολλήστε το φιλμ απλά τραβώντας το και θα έχετε μεταφέρει την ζύμη χωρίς καν να λερώσετε τα χέρια σας. Αν απαιτεί κόψιμο μπορείτε να κάνετε την προεργασία πάνω στο πλαστικό φιλμ διατηρώντας τον πάγκο της κουζίνας σας καθαρό.

Βολ-οβαν

Για να φτιάξετε Βολ-οβαν:

Ξεπαγώνετε την σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και χαράζετε το καθένα σε 4 μέρη οριζόντια και κάθετα, δημιουργώντας 32 ορθογώνια φύλλα ζύμης.
Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε στη σειρά τα μισά σφολιατάκια. Χτυπάτε το αβγό με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφετε τα σφολιατάκια. Σκεπάζετε κάθε σφολιατάκι με ένα άλλο από τα υπόλοιπα.

Με ένα μαχαίρι, χαράζετε στο επάνω φύλλο ένα τετράγωνο περίπου 1 εκατοστό από τις άκρες, προσέχοντας να μην κόψετε το κάτω φύλλο.  Αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, βγάζετε προσεκτικά το κομμένο φύλλο χωρίς να το σπάσετε. Αφού γεμίσετε το βολ-ο-βαν, μπορείτε να το σκεπάσετε με το κομμένο φύλλο.

Δείτε συνταγές για Βολ-οβαν:

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο