shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Αλμυρά Palmier
Ladle.png

Αλμυρά Palmier

Υλικά

Για τη γέμιση με λιαστές τομάτες & σάλτσα πέστο:
1 Φύλλο ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
3 κ.σ. σκληρό τυρί Δανίας
1 κρόκο αβγού διαλυμένο σε νερό

Για τη γέμιση με προσούτο:
1 φύλλο ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
6 φέτες προσούτο
3 κ.σ. σκληρό τυρί Δανίας

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη γέμιση με λιαστές τομάτες & σάλτσα πέστο:
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές τομάτες. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την καλύπτουμε όλη με τη σάλτα πέστο. Βάζουμε ισομερώς τις λιαστές τομάτες, 2 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας και το πιπέρι.
Ρολάρουμε την κατά μήκος πλευρά προς το κέντρο του φύλλου. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά, σαν δύο ρολά που ενώνονται σφιχτά στη μέση του φύλλου. Παγώνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30΄. Το αλείφουμε με το αβγό γύρω γύρω και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 20 φέτες.

Για τη γέμιση με προσούτο:
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Καλύπτουμε με μουστάρδα όλο το φύλλο. Προσθέτουμε τις φέτες του προσούτο και πασπαλίζουμε 2 κ.σ. από το σκληρό τυρί Δανίας. Ρολάρουμε το φύλλο από τα δύο πλαϊνά προς το κέντρο. Το παγώνουμε για 30΄. Αλείφουμε με αβγό και κόβουμε σε 20 φέτες.

Απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε τα palmiers στους 200°C στον αέρα για 10΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->