shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Αλμυρό Καταΐφι
Ladle.png

Αλμυρό Καταΐφι

Υλικά

1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
½ λίτρο γάλα
4 κ.σ. αλεύρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πράσο
300 γρ. λουκάνικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Ξεκινάμε σοτάροντας το λουκάνικο, ψιλοκόβουμε ένα πράσο, μια πιπεριά Φλωρίνης, μια πιπεριά κίτρινη, μια πράσινη και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το λουκάνικο για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε μια συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI. Το αφρατεύουμε και βάζουμε λίγο λάδι, κόβουμε το ΚΑΤΑΪΦΙ σε πιο μικρά κυμάτια. Παίρνουμε μια ταρτιέρα και βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό στη βάση του σκεύους και το απλώνουμε.
Για την κρέμα βάζουμε 4 κ.σ. αλεύρι στην κατσαρόλα με τη γέμιση, αλάτι, μοσχοκάρυδο, γάλα και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε το ταψί με το ΚΑΤΑΪΦΙ και βάζουμε τη γέμιση μέσα και το υπόλοιπο ΚΑΤΑΪΦΙ βάζουμε από πάνω, και το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.