shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Αλμυρό Στρούντελ με Ψητή Ντομάτα και Ανθότυρο
Ladle.png

Αλμυρό Στρούντελ με Ψητή Ντομάτα και Ανθότυρο

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκια ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
4 ντομάτες
2 κολοκυθάκια
250 γρ. ανθότυρο
1 φύλλο σέσκουλο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρόκο αβγού
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα. Βάζουμε ζάχαρη στο σκεύος ψησίματος, προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη και μια σκελίδα σκόρδο. Απλώνουμε από πάνω τις ντομάτες, αλατίζουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για μισή ώρα. Ξεφλουδίζουμε τις ψημένες ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τις σουρώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια. Απλώνουμε πάνω στη φρέσκια ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI μια στρώση φέτες κολοκυθάκι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο ανθότυρο, αλατίζουμε και το θρυμματίζουμε ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ανθότυρου πάνω από τα κολοκυθάκια, φρέσκια ρίγανη και τη μισή ποσότητα ντομάτας. Αλατίζουμε. Κλείνουμε προσεκτικά το strudel πατώντας καλά τις άκρες. Το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κάνουμε μικρές τομές για να βγαίνουν οι υδρατμοί και στη συνέχεια με ένα πινέλο απλώνουμε το μείγμα αβγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C πάνω και κάτω αντίσταση για 45 λεπτά.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.