shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Αλμυρή Κολοκυθόπιτα
Ladle.png

Αλμυρή Κολοκυθόπιτα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
1 κιλό κολοκύθα
2 κ.σ. γιαούρτι
100 γρ. blue cheese
Καρύδια
5 σύκα
1 κρόκος αβγού
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε την κολοκύθα με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα και τα σύκα. Διαλύουμε στο μπολ 50 γρ. blue cheese και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο blue cheese σε κομματάκια. Προσθέτουμε στο μείγμα 1 κρόκο αβγού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψάκι και τοποθετούμε το φρέσκο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ Φύλλο KANAKI. Λαδώνουμε καλά ανάμεσα στα φύλλα. Αδειάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα. Λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια και χαράζουμε. Ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά, χαμηλά στο φούρνο.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.