shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ανοιχτή Πίτα με Ντομάτα, Μελιτζάνες, Μυρωδικά και Γραβιέρα Κρήτης
Ladle.png

Ανοιχτή Πίτα με Ντομάτα, Μελιτζάνες, Μυρωδικά και Γραβιέρα Κρήτης

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 κρόκο αβγού

Για τη γέμιση:
1 Μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
2 Ντομάτες μέτριες
3 τεμ Φρέσκο κρεμμυδάκι
10 γρ. Φρέσκο βασιλικό
5 γρ. Δεντρολίβανο
120 γρ. Ελαιόλαδο
140 γρ. Γραβιέρα
2 γρ. Μαύρο σουσάμι για γαρνίρισμα
1 γρ. Αλάτι
1 γρ. Πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το βασιλικό και το δεντρολίβανο αρκετά ψιλοκομμένα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μελιτζάνα, τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μη μας λιώσει η ντομάτα, ώστε να μαριναριστούν τα λαχανικά.

Για τη σύνθεση της πίτας:
Τοποθετούμε τη μισή συσκευασία ΚΟΥΡΟΥ KANAKI πάνω στην ταρτιέρα και την απλώνουμε σκεπάζοντας όλο το μήκος της ταρτιέρας. Ιδανικό μέγεθος ταρτιέρας 24x5εκ.
Προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα στην αρχή και από πάνω στρώνουμε τα λαχανικά διαδοχικά μελιτζάνα-ντομάτα σαν ρατατούι όπως στη φωτογραφία.
Προσθέτουμε από πάνω όλα τα υλικά της μαρινάδας που έχουν μείνει στo μπολ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Κλείνουμε ελαφρά τα τοιχώματα της πίτας όπως στη φωτογραφία μετά αλείφουμε με το κρόκο αβγού και τέλος γαρνίρουμε με το μαύρο σουσάμι.

Για το ψήσιμο της πίτας:
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 35’ λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τη πίτα για άλλα 35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και να ροδίσουν τα λαχανικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.