shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ανοιχτή Κρεμμυδόπιτα με Σύγκλινο
Ladle.png

Ανοιχτή Κρεμμυδόπιτα με Σύγκλινο

Υλικά

8-9 Φύλλα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
150 γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. κατσικίσιο ξυνοτύρι
1 αβγό
3 κ.σ. γιαούρτι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο για περίπου 5 λεπτά ρίχνουμε μέσα το σύγκλινο και σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το ξυνοτύρι το αβγό το γιαούρτι και το δενδρολίβανο. Σε ένα ταψί 33x24cm στρώνουμε τα φύλλα έτσι ώστε να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και διπλώνουμε προσεκτικά τις άκρες από τα φύλλα. Απλώνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40'.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.