shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ανοιχτή Πίτα με Ντοματίνια και Κολοκύθια
Ladle.png

Ανοιχτή Πίτα με Ντοματίνια και Κολοκύθια

Υλικά

1 πακέτο ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΝΑΚΙ
500 γρ. κολοκυθάκια
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
300 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
200 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 αβγά μεσαίου μεγέθους
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 3-4' μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το δυόσμο, τα τυριά και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα με τα κολοκυθάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και απλώνουμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα 26cm, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα του σκεύους τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε την τάρτα για 40’.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.