shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Φουρφουράκια (Παραδοσιακό Μ. Ασίας)
Ladle.png

Φουρφουράκια (Παραδοσιακό Μ. Ασίας)

Υλικά

Για 32 φουρφουράκια:
1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
2 φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι μέλι
1½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1½ κουτ. του γλυκού κανέλα
1½ λεμόνι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζετε τη ζάχαρη με το μέλι και ένα φλιτζάνι νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το λεμόνι κομμένο στη μέση και βράζετε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Το κατεβάζετε από την εστία και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε τα φουρφουράκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα. Βουτάτε τα φουρφουράκια στο σιρόπι, τα αφήνετε λίγα λεπτά να μελώσουν και τα βγάζετε σε μία πιατέλα. Όταν τελειώσετε με όλα τα φουρφουράκια, τα πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα και την κανέλα και τα σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Φουρφουράκια:
Ανοίγετε τα φύλλα Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ στον πάγκο εργασίας και χαράζετε το καθένα σε 4 μέρη οριζόντια και 4 κάθετα, δημιουργώντας 32 ορθογώνια φύλλα ζύμης.

Παίρνετε ένα ορθογώνιο φύλλο ζύμης από αυτά που φτιάξατε στον πάγκο εργασίας και το χαράζετε διαγώνια ξεκινώντας από κάθε γωνία προς το κέντρο χωρίς όμως να το κόψετε τελείως.

Διπλώνετε κάθε δεύτερη γωνία προς τα μέσα, καλύπτοντας τις διαδοχικά. Πιέζετε απαλά με τα χέρια σας για να κολλήσουν οι άκρες.

Μια συνταγή από την KANAKI.