top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Galette με Φρούτα
Ladle.png

Galette με Φρούτα

Υλικά

350 γρ. ή ένα Φύλλο ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα του φύλλου
φρούτα του δάσους (σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα)
2 μήλα
4 κ.σ. αλεσμένο αμύγδαλο
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
25 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι
1 κ.σ. υγρή βανίλια

Για το σερβίρισμα: φραγκοστάφυλα, ζάχαρη άχνη και δυόσμο

Προετοιμασία - Βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και θα ψήσουμε για 45' στη μεσαία σχάρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φρούτα κομμένα σε φέτες (μήλα και φρούτα του δάσους) και προσθέτουμε την υγρή βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κορν φλάουρ και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και την κρέμα βαλσάμικου ρόδι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και τη γέμιση φρούτων. Κλείνουμε το φύλλο περιμετρικά, σε πιέτες.

Βάζουμε βούτυρο εντός της γέμισης, αλλά και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο την Galette.

Ψήνουμε την Galette στη μεσαία σχάρα για 45' στους 200°C περίπου για να καραμελώσουν τα φρούτα και να ροδίσει η τάρτα.

Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί για 10′. Με προσοχή τη μεταφέρουμε, χωρίς τη λαδόκολλα, σε σχάρα να κρυώσει τελείως και να πήξει το σιρόπι των φρούτων.

Σερβίρεται με παγωτό ή σκέτη σαν γλυκό ή πρωινό.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page