top of page
Υλικά
200 γρ. ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, αφήστε μόνο λίγη από την ουρά στο τέλος
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 λεμόνι ξύσμα
Αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τη Σάλτσα Ροδιού:
½ μισό φλ. σιρόπι ροδιού
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. βαλσάμικο
2 κ.σ. χυμό ροδιού
50 γρ. σπόρια ροδιού
Προετοιμασία - Βήματα
Για τις γαρίδες:
Μαρινάρουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ξύσμα λεμονιού για περίπου 1 ώρα. Τυλίγουμε κάθε γαρίδα με ΚΑΤΑΪΦΙ αφού το έχουμε χτενίσει καλά ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-12 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με την σάλτσα από πάνω.
bottom of page