shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Γαρίδες Τυλιγμένες με Καταΐφι και Σάλτσα Ροδιού
Ladle.png

Γαρίδες Τυλιγμένες με Καταΐφι και Σάλτσα Ροδιού

Υλικά

200 γρ. ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, αφήστε μόνο λίγη από την ουρά στο τέλος
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 λεμόνι ξύσμα
Αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο

Για τη Σάλτσα Ροδιού:
½ μισό φλ. σιρόπι ροδιού
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. βαλσάμικο
2 κ.σ. χυμό ροδιού
50 γρ. σπόρια ροδιού

Προετοιμασία - Βήματα

Για τις γαρίδες:
Μαρινάρουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ξύσμα λεμονιού για περίπου 1 ώρα. Τυλίγουμε κάθε γαρίδα με ΚΑΤΑΪΦΙ αφού το έχουμε χτενίσει καλά ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-12 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με την σάλτσα από πάνω.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.