top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Γλυκά Κριτσινάκια με Σοκολάτα
Ladle.png

Γλυκά Κριτσινάκια με Σοκολάτα

Υλικά

1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
4 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
100 γραμ. κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ρούμι

Προετοιμασία - Βήματα

Ετοιμάζετε τα κριτσίνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα βάζετε με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζετε τα κριτσίνια. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν για να τα περιχύσετε με τη σοκολάτα. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε με το βούτυρο και το ρούμι. Αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει η σοκολάτα και περιχύνετε με αυτήν τα σφoλιατίνια.

Για να φτιάξετε Γλυκά κριτσινάκια:
Ξεπαγώνετε την σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και χαράζετε το καθένα σε 5 οριζόντια μέρη και 8 κάθετα, δημιουργώντας 80 μακρόστενα φύλλα ζύμης.

Βάζετε φύλλα ζύμης στον πάγκο εργασίας, πιάνετε τις δύο άκρες της λωρίδας και τις περιστρέφετε αντίθετα για να σχηματίσετε ένα κριτσίνι.
Βάζετε τα κριτσινάκια με την σειρά σε ένα ρηχό ταψί. Ανακατεύετε την ζάχαρη με την κανέλα και τα πασπαλίζετε.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page