shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Καταΐφι με Γλυκιά Κρέμα Τυριού
Ladle.png

Καταΐφι με Γλυκιά Κρέμα Τυριού

Υλικά

1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ ΚΑΝΑΚΙ
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το Καταΐφι
Για τη λεμονάτη κρέμα:
600 γρ. ανθότυρο
ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
180 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. κορνφλάουρ
3 αβγά

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 λεμόνι

Προετοιμασία - Βήματα

Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού:
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και το κορνφλάουρ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνετε τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα με το ανθότυρο. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Ετοιμάζετε το γλυκό σύμφωνα με τις οδηγίες και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα. Όταν ψηθεί το καταΐφι, το βγάζετε από το φούρνο, και το αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το σιρόπι:
Βάζετε στην κατσαρόλα τηνζάχαρη με το νερό και το λεμόνι κομμένο στη μέση. Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά, βγάζετε το λεμόνι και περιχύνετε το καταΐφι με το σιρόπι. Το χαράζετε σε μερίδες και το αφήνετε να μουσκέψει στο σιρόπι για 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Καταΐφι με κρέμα:
Ανοίγετε το καταΐφι και το χωρίζετε σε δύο μέρη. Βουτυρώνετε το εσωτερικό ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 24 εκατοστά. Απλώνετε το ένα μέρος του καταϊφιού, και το ραντίζετε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρo.
Αδειάζετε και απλώνετε την κρέμα επάνω από το καταΐφι.
Σκεπάζετε με το καταΐφι που περίσσεψε και το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Μια συνταγή από την KANAKI.