Υλικά
1 πακέτο Καταΐφι KANAKI
1 φλιτζάνι μπισκότα κανέλας
500 γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (και λίγη επιπλέον για πασπάλισμα)
1/2 φλιτζάνι γάλα
Μπισκότα σαβουαγιάρ
1 φλιτζάνι καφές (για το μούλιασμα των σαβουαγιάρ)
250 γρ. κρέμα σαντιγί
Λίγο ελαιόλαδο
Προετοιμασία - Βήματα
Ξετυλίξτε το καταΐφι και τοποθετήστε το πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα ψαλίδι κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια για πιο εύκολο χειρισμό. Ραντίστε το με λίγο λάδι για να αποκτήσει τραγανή υφή.
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να τρίψετε τα μπισκότα κανέλας μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το τρίμμα από τα μπισκότα με το καταΐφι.
Σε άλλο μπλέντερ, χτυπήστε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα, μέχρι να έχετε μια απαλή και λεία κρέμα.
Βουτήξτε τα μπισκότα σαβουαγιάρ στον καφέ και στρώστε τα στη βάση ενός πυρέξ, δημιουργώντας μια συμπαγή στρώση. Από πάνω, απλώστε την κρέμα σαντιγί ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με το μείγμα καταΐφι και τριμμένων μπισκότων. Συνεχίστε με μια δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ, καλύπτοντας ξανά με την κρέμα και το μείγμα καταΐφι.
Ολοκληρώστε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη για διακόσμηση. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.