shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κιμαδοπιτάκια με Αβγό Βραστό
Ladle.png

Κιμαδοπιτάκια με Αβγό Βραστό

Υλικά

(για 24 πιτάκια)

Για τα πιτάκια:
1 πακέτο Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 αβγό ανακατεμένο με 2 κ.σ. γάλα

Για τη γέμιση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. κιμά χοιρινό
1/2 κούπα λευκό κρασί
3 αβγά βραστά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να σοταριστεί καλά ο κιμάς.
Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά να σωθούν τα υγρά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό, τα αβγά τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ανακατεύουμε και κρατάμε τη γέμιση στην άκρη.

Συναρμολόγηση:
Κόβουμε τα 2 φύλλα σε 12 στρογγυλά σχήματα το καθένα με διάμετρο 7εκ. περίπου, δηλαδή ετοιμάζουμε 24 πιτάκια.