top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κιουνεφέ με Χαλούμι και Πέστο Βασιλικού
Ladle.png

Κιουνεφέ με Χαλούμι και Πέστο Βασιλικού

Υλικά

Για το Κιουνεφέ:
450 γρ. ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
400 γρ. χαλούμι τριμμένο
3 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι

Για το πέστο:
30 φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γρ. χαλούμι τριμμένο
120 γρ. ελαιόλαδο (περίπου)
Αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Για το πέστο:
Βάζουμε με τη σειρά τα υλικά σε ένα γουδί και με το γουδοχέρι ξεκινάμε να αναμειγνύουμε και να πολτοποιούμε συγχρόνως τα υλικά, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφα σχετικά ρευστό πέστο.
Αν δεν υπάρχει γουδί μπορούμε να φτιάξουμε το πέστο στο μπλέντερ.

Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη.

Για το Κιουνεφέ:
Ανοίγουμε το ΚΑΤΑΪΦΙ και με τα χέρια μας το αφρατεύουμε για να ξεχωρίσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις 25εκ. x 35εκ.
Απλώνουμε το μισό φύλλο ΚΑΤΑΪΦΙ ομοιόμορφα από πάνω, στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο ΚΑΤΑΪΦΙ.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοψηθεί το ΚΑΤΑΪΦΙ.
Αν χρειαστεί ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μόνο από κάτω, στην πιο χαμηλή σχάρα στο φούρνο.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και το σερβίρουμε με το πέστο βασιλικού.

bottom of page