top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κις Λορέν με Τρία Αλλαντικά
Ladle.png

Κις Λορέν με Τρία Αλλαντικά

Υλικά

Για 20 μικρές Κις Λορέν:
1 πακέτο Στρογγυλά ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
100 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου
50 γρ. μπέικον
100 γρ. καπνιστό κοτόπουλο
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλιτζάνι (200 ml.) κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
4 κρόκοι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Ψιλοκόβετε το μπέικον, το καπνιστό κοτόπουλο και το λουκάνικο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα αλλαντικά, ανακατεύετε συνεχώς για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ρεγκάτο, τους κρόκους, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στις μισοψημένες βάσεις και ψήνετε άλλα 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Σερβίρετε τις Κις Λορέν ζεστές ή χλιαρές.

Για να φτιάξετε Ταρτάκια:
Ξεπαγώνετε τα στρογγυλά τεμάχια της Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε μια αντικολλητική φόρμα για muffins τοποθετείτε τα στρογγυλά τεμάχια της ζύμης, μία σε κάθε θέση.

Κόβετε τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζετε τη ζύμη και ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά. Βγάζετε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν.

Οικιακή οικονομία:
Σας προτείνουμε να κρατήσετε τα όσπρια ή το ρύζι που φουρνίσατε σε ένα βαζάκι και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά τις επόμενες φορές που θα κάνετε ταρτάκια, μεγάλη τάρτα ή Κις Λορέν.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page