Υλικά
1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI(περίπου 500 γρ.)
200 γρ. βρασμένο κοτόπουλο (ξεψαχνισμένο)
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. μαγιονάτα
1 μικρό καρότο (κομμένο σε μικρά καρέ)
1 μικρή πιπεριά (πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη, κομμένη σε μικρά καρέ)
1 κλωνάρι σέλερι (κομμένο σε μικρά καρέ)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι ψιλό
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 αβγό (για άλειμμα)
Σουσάμι (για πασπάλισμα)
Βρώμη (για πασπάλισμα)
Προετοιμασία - Βήματα
Προετοιμασία γέμισης:
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο, την πιπεριά και το σέλερι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βρασμένο κοτόπουλο, το τυρί κρέμα, τη μαγιονάτα τα σοταρισμένα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Προετοιμασία ζύμης:
Ανοίγουμε τη Ζύμη Κουρού σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους (χρησιμοποιώντας κουπ πατ ή ένα ποτήρι με διάμετρο περίπου 10 εκ.).
Γέμισμα:
Τοποθετούμε 1-2 κ.γ. γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου.
Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση για να σχηματίσουμε μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
Προετοιμασία για ψήσιμο:
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αβγό και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και βρώμη.
Ψήσιμο:
Ψήνουμε τα πιτάκια στους 170°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα στα μισά.