shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κοτόπουλο Πανέ με Καταΐφι
Ladle.png

Κοτόπουλο Πανέ με Καταΐφι

Υλικά

1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
1 ½ κιλό Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
4 αβγά
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη } χρόνος προετοιμασίας 15’
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. κάρυ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις } χρόνος ψησίματος 30’
Ηλιέλαιο
Αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Χτενίζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλα το ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ. Τοποθετούμε το ΚΑΤΑΪΦΙ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, τη γλυκιά πάπρικα, το κάρυ και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Σπάμε τα αβγά σε άλλο μπολ και τα χτυπάμε. Σ’ ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο στήθος κοτόπουλου. Αφού αλατίσουμε, βουτάμε διαδοχικά τις φέτες στο μπολ με το αλεύρι και τα αβγά και τέλος, στο μπολ με το ΚΑΤΑΪΦΙ. Τοποθετούμε τις φέτες κοτόπουλου σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Περιχύνουμε μια-μια με ηλιέλαιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30'.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.