Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
200 γρ. σταφίδες
200 γρ. καρύδια
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 αβγό χτυπημένο
4 κ.σ. άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
Προετοιμασία - Βήματα
Βάζετε στον πολυκόπτη τα καρύδια, τις σταφίδες, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και πολτοποιείτε το μείγμα. Ετοιμάζετε τις κουλούρες σύμφωνα με τις οδηγίες. Αλείφετε τις κουλούρες με το αβγό και τις πασπαλίζετε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνετε τις κουλούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Για να φτιάξετε Κουλούρες:
Ανοίγετε το ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το αλείφετε με 2 κουταλιές βούτυρο και απλώνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
Τυλίγετε ρολό ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με το δεύτερο φύλλο και τα υπόλοιπα υλικά.
Χαράζετε κάθε ρολό από τη μία πλευρά σε 15 φέτες, προσέχοντας να μη κόψετε το ρολό, αφήνοντας την άλλη πλευρά ανέπαφη σε απόσταση περίπου ενός εκατοστού. Παίρνετε την πρώτη φέτα από τη δεξιά πλευρά, την ακουμπάτε οριζόντια σε ταψί προσέχοντας να μην κοπεί από το υπόλοιπο ρολό και ακουμπάτε τις υπόλοιπες φέτες, τη μία μετά την άλλη, με δεξιόστροφη φορά σχηματίζοντας μία κουλούρα, ενώνοντας την τελευταία φέτα του ρολού με την πρώτη.