shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κρεμμυδόπιτα
Ladle.png

Κρεμμυδόπιτα

Υλικά

600 γρ. Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
6 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα
1 κ.σ. βούτυρο με μειωμένα λιπαρά
800 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες
1 πατάτα
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
200 ml ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
λίγο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα αλατίζουμε. Τρίβουμε την πατάτα και την προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες τομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το soft με τα μειωμένα λιπαρά και τα καρύδια.
Στρώνουμε ακτινωτά σε μεγάλο λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα, τα τρία παραδοσιακά φύλλα, αφού τα ραντίσουμε ενδιάμεσα με λάδι. Αδειάζουμε σε μια στρώση λεπτή την γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου πάνω στη γέμιση.
Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα παραδοσιακά φύλλα, στρώνοντας τα σουρωμένα – τσαλακωτά, αφού τα αλείψουμε ενδιάμεσα με λάδι.
Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C στις κάτω αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Αφού βγάλουμε την πίτα την αφήνουμε να σταθεί για 15′ έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->