top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κρεμμυδόπιτα με Φέτα και Άνηθο
Ladle.png

Κρεμμυδόπιτα με Φέτα και Άνηθο

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 ½ κιλό ξερά κρεμμύδια
300 γρ. φέτα
300 γρ. γκούντα
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
4 αβγά
5 κοφτές κ.σ. αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στη μέση και στη συνέχεια, σε λεπτές φέτες. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Όταν βράσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τα πιέζετε με τα χέρια σας για να στραγγίσουν τελείως και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Τρίβετε τα τυριά, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κρεμμύδια και προσθέτετε τον άνηθο, 3 αβγά και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και το ανακατεύετε. Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε την πίτα και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος, κατεβάζετε το ταψί στην κάτω πλευρά του φούρνου για να ψηθεί καλά η βάση.

Για να φτιάξετε Πίτα σε ορθογώνιο ταψί:
Αλείφετε με ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα ενός ορθογώνιου ταψιού. Στρώνετε το ένα φύλλο κουρού στο ταψί και το τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Προσθέτετε τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με το άλλο φύλλο ζύμης.
Γυρίστε τις άκρες από τα δύο φύλλα που περισσεύουν προς την επιφάνεια της πίτας πιέζοντας με τα δάχτυλα για να κολλήσουν. Χτυπάτε 1 αβγό και αλείφετε με αυτό την επιφάνεια. Τη χαράζετε σε μερίδες για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page