top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κρουασάν με Γέμιση Σοκολάτας
Ladle.png

Κρουασάν με Γέμιση Σοκολάτας

Υλικά

Για 16 κρουασάν:
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
3 ασπράδια
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

Προετοιμασία - Βήματα

Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε τα κρουασάν, τα βάζετε με τη σειρά σε ένα ταψί, αλείφετε την επιφάνειά τους με ασπράδι και πασπαλίζετε με ζάχαρη. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.

Για να φτιάξετε Κρουασάν:
Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 μέρη διαγώνια. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια, αλείφετε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη πριν βάλετε τη γέμιση.
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε ένα κουταλάκι από την πραλίνα φουντουκιού και λίγη τριμμένη κουβερτούρα στη μέση της μικρής κάθετης πλευράς κάθε τριγώνου, και αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα.
Τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του τριγώνου. Τέλος, πιάνετε τις άκρες και τις γυρίζετε προς τα μέσα για να πάρουν το σχήμα του μισοφέγγαρου όταν ψηθούν.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page