Υλικά
Για 16 λαδένιες:
1 πακέτο Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ½ φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη
2 κ.σ. ντοματοπελτές
12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
2 κ.γ.ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
Προετοιμασία - Βήματα
Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ανακατεύετε τα κρεμμύδια με τις ντομάτες, τις ελιές, 1 κουταλάκι ρίγανη και λίγο αλάτι. Ετοιμάζετε τις λαδένιες όπως στις οδηγίες. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου, στους 200°C για 25-30 λεπτά περίπου.
Για να φτιάξετε Γεμιστές βάσεις:
Ανοίγετε τα φύλλα Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ στον πάγκο εργασίας και χαράζετε το καθένα σε 4 μέρη οριζόντια και κάθετα, δημιουργώντας 32 ορθογώνια φύλλα ζύμης.
Απλώνετε 10 ορθογώνια φύλλα ζύμης σε ρηχό ταψί. Τα αλείφετε με τον ντοματοπελτέ, τα πασπαλίζετε με την ρίγανη και σκεπάζετε το κάθε φύλλο με ένα φύλλο κουρού. Πατάτε απαλά με τα χέρια σας για να κολλήσουν.
Μοιράζετε το μείγμα με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα φύλλα και το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια.