shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Λουλούδι Σφολιάτας με Τυρί Κρέμα και Μαρμελάδα
Ladle.png

Λουλούδι Σφολιάτας με Τυρί Κρέμα και Μαρμελάδα

Υλικά

Για το λουλούδι σφολιάτας:

2 φύλλα ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
1 αβγό
2 κ.σ. γάλα
12 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Για την κρέμα:
240 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.γ. βανίλια υγρή
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για τη διακόσμηση:
Φρέσκα φρούτα του δάσους
Μικρά φύλλα δυόσμου ή μέντας

Προετοιμασία - Βήματα

Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την υγρή βανίλια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Για το λουλούδι σφολιάτας:
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με τη μεγαλύτερη πλευρά σε οριζόντια θέση και το χωρίζουμε οριζόντια σε 6 ίσες λωρίδες.
Τοποθετούμε την λωρίδα σφολιάτας οριζόντια κατά μήκος.
Απλώνουμε κατά μήκος και αφήνοντας μικρή απόσταση από τις άκρες κάθε λωρίδας σφολιάτας το μείγμα με το τυρί κρέμα.
Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε μακρύ ρολό.
Στη συνέχεια δένουμε το ρολό σφολιάτας σε κόμπο και μετά τα κομμάτια ζύμης που προεξέχουν τα περνάμε μέσα και κάτω από τον κόμπο, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό λουλούδι, σαν στεφανάκι.
Τοποθετούμε τα λουλούδια σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αβγό μαζί με το γάλα και αλείφουμε τα λουλούδια σφολιάτας.
Βάζουμε από μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα φρούτα του δάσους στο κέντρο κάθε λουλουδιού σφολιάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε (προαιρετικά) με φρέσκα φρούτα του δάσους και φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.