top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μανιταρόπιτα Ρολό με Μπέικον
Ladle.png

Μανιταρόπιτα Ρολό με Μπέικον

Υλικά

Για τη μανιταρόπιτα σε ρολό:
1 ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
350 γρ. μανιτάρια φρέσκα ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
150 γρ. μπέικον γαλοπούλας
αλάτι
πιπέρι

Για την κρέμα τυριών:
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
1 αβγό (κρατάμε λίγο ασπράδι για το άλειμμα)
150 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar
αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη μανιταρόπιτα:
Τσιγαρίζουμε το μπέικον στο τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πιούν όλα τα υγρά τους.

Προς το τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας.

Για την κρέμα τυριών:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα για λίγα λεπτά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό (ενώ κρατάμε λίγο ασπράδι για να το αλείψουμε στη σφολιάτα), ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Τρίβουμε πιπέρι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα τυριών. Ρίχνουμε τα μείγματα στο ίδιο μπολ. Ανακατεύουμε.

Στήνουμε τη μανιταρόπιτα ρολό:
Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Βάζουμε ένα φύλλο επάνω. Απλώνουμε το ½ της γέμισης κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή σφραγίζοντας τις άκρες. Το βάζουμε στο ταψί. Κάνουμε επάλειψη με ασπράδι αβγού.

Τρυπάμε τρεις διαγώνιες χαρακιές. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου. Το ρολό είναι έτοιμο όταν ροδίσει.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page