Υλικά
1 φύλλο ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
1 αβγό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Για την κρέμα:
8 κρόκοι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
10 κουτ. της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Προετοιμασία - Βήματα
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Ζεσταίνετε το γάλα, προσέχοντας να μην πάρει βράση. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνουν άσπρο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος, ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα. Βάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς επάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Όταν πήξει, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η κρέμα ομοιογενής. Την αδειάζετε σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο χωρίς να τη σκεπάσετε. Λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με την κρέμα λεμονιού. Για να σερβίρετε, βάζετε ένα φύλλο σα βάση, βάζετε επάνω λίγη κρέμα, σκεπάζετε με ένα φύλλο και επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά. Αλείφετε το τελευταίο φύλλο με λίγη κρέμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε. Αν περισσέψει μιλφέιγ, διατηρήστε το στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη φορά που θα το σερβίρετε. Αφήστε το να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα περίπου. Με αυτόν τον τρόπο, το φύλλο της σφολιάτας παραμένει τραγανό.
Για να φτιάξετε Βάσεις Μιλφέιγ:
Ανοίγετε το φύλλο, το απλώνετε σε ένα ταψί και το τρυπάτε με ένα πιρούνι σε όλα τα σημεία.
Χτυπάτε το αβγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε την επιφάνεια. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε κατά μήκος σε 3 λωρίδες.