shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μιλφέιγ με Μπανάνα και Κρέμα Σοκολάτας
Ladle.png

Μιλφέιγ με Μπανάνα και Κρέμα Σοκολάτας

Υλικά

1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
4 μπανάνες
1 κούπα φυτική κρέμα
1 κούπα ζωική κρέμα
1 κούπα σοκοπάστα
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα
50 γραμμάρια κάσιους
φυλλαράκια μέντας

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζουμε τη ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος . Ανακατεύουμε τη ζάχαρη-άχνη με την κανέλα και κοσκινίζουμε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης για να μη φουσκώσει πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, πάνω και κάτω αντίσταση για 35 λεπτά. Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ζεσταμένο τηγάνι και καραμελώνουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζωική. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σταδιακά τη σοκοπάστα στο μείγμα. Όταν ομογενοποιηθεί το ανακατεύουμε λίγο ακόμα με τη σπάτουλα. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο κι αφού την αφήσουμε να κρυώσει τοποθετούμε την πρώτη ζύμη σ’ ένα πιάτο. Απλώνουμε κρέμα σοκολάτας με σακούλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε καραμελωμένες μπανάνες, βάζουμε από πάνω τη δεύτερη ζύμη σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Διακοσμούμε με φυλλαράκια μέντας και κάσιους.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.