top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μιλφέιγ Σοκολάτας
Ladle.png

Μιλφέιγ Σοκολάτας

Υλικά

1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI

Για την κρέμα:
1 lt γάλα
4 αβγά
σαντιγί
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κακάο
1 κουβερτούρα
αμύγδαλα
άχνη ζάχαρη

Προετοιμασία - Βήματα

Kόψτε τη ΣΦΟΛΙΑΤΑ σε 3 μέρη με τη βοήθεια ενός ταψιού.

Έπειτα καλύψτε τη ΣΦΟΛΙΑΤΑ με μια λαδόκολλα.
Γυρίστε τη ΣΦΟΛΙΑΤΑ με τη λαδόκολλα από την ανάποδη πλευρά του ταψιού.

Πασπαλίστε με άχνη τη ΣΦΟΛΙΑΤΑ μέχρι να καλυφθεί.

Στη συνέχεια προσθέστε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και μετά τοποθετήστε ένα ταψί.
Με αυτό τον τρόπο η σφολιάτα δεν θα κολλήσει σε κάποιο από τα ταψιά και δεν θα φουσκώσει παραπάνω από όσο πρέπει.

Τοποθετήστε τη στο φούρνο για 25 λεπτά.

Για την κρέμα:
Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και αφήστε το να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ρίξτε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε ενώ παράλληλα ρίχνετε λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας.

Έπειτα ρίξτε στην κατσαρόλα μια κουβερτούρα και κακάο και ανακατέψτε καλά.

Αμέσως μετά προσθέστε το μείγμα από το μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύετε.
Απλώστε την κρέμα σε ένα ταψί.

Έπειτα καλύψτε την με μια μεμβράνη, για να μην κάνει πέτσα και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Μόλις η σφολιάτα πάρει το ιδανικό χρώμα βγάλτε τη από το φούρνο.

Στη συνέχεια βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο και βάλτε την στο μίξερ. Χτυπήστε τη, μέχρι να αφρατέψει.

Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και μια δεύτερη με τη σαντιγί.

Στρώστε μια δόση κρέμας πάνω στη σφολιάτα, προσθέστε άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας, ξαναστρώστε άλλη μια δόση κρέμας και ολοκληρώστε με ένα ακόμη κομμάτι σφολιάτας από πάνω.

Προσθέστε μια στρώση σαντιγί και πασπαλίστε με αμύγδαλα και σοκολάτα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page