top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μηλοπιτάκια
Ladle.png

Μηλοπιτάκια

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI

Για τη Γέμιση:
5 μήλα
¼ κ.σ. Κρυσταλλική Ζάχαρη για το κάθε μήλο
1 κ.γ. Κανέλα

Για την Καραμέλα:
250 γρ. Κρυσταλλική Ζάχαρη
½ LT κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζωικό βούτυρο
100γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
1 πρέζα αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση.

Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά λιώνουμε τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας τη ζάχαρη που πλέον έχει λιώσει, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και αλάτι.

Σβήνουμε τη φωτιά.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη ζύμη στα 8.
Απλώνουμε τη γέμιση στη μια πλευρά, διπλώνουμε το φύλλο, κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι και διπλώνουμε τις άκρες.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με λίγη καραμέλα και παγωτό.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page