Υλικά
Για τα muffins:
250 γρ. ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
Βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
60 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι:
1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
1 κούπα ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
1 κούπα νερό
2 κ.γ. βανίλια υγρή
Προετοιμασία - Βήματα
Για τα muffins:
Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα, το τυρί, το τζίντζερ, τα φουντούκια, ανακατεύουμε και κρατάμε τη γέμιση στην άκρη.
Απλώνουμε το ΚΑΤΑΪΦΙ και με τα χέρια μας το αφρατεύουμε να ξεχωρίσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για cupcakes 12 θέσεων και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του φύλλου στις 12 θέσεις της φόρμα καλύπτοντας τον πάτο και κατά το ήμισυ τα πλαϊνά, φτιάχνοντας μια φωλιά.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε από 1/2 κ.σ. γέμιση σε κάθε φωλιά και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο, φτιάχνοντας μικρές μπαλίτσες.
Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 20 λεπτά περίπου στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και αμέσως πριν τα σερβίρουμε τα περιχύνουμε με το σιρόπι κακάο.
Για το σιρόπι:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο, τη ζάχαρη ,το αλάτι και τα κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, τη βανίλια, αφήνουμε να ζεσταθούν και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του κακάο.
Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι για να δέσει περισσότερο, πριν το σερβίρουμε.