top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα με Μπεσαμέλ
Ladle.png

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα με Μπεσαμέλ

Υλικά

1/2 πακέτο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
700 γρ. μανιτάρια λευκά
2 κρεμμύδια ξερά
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Μοσχοκάρυδο
Μαϊντανός
Βασιλικός

Για τη μπεσαμέλ:
500ml γάλα σόγιας
3 κ.σ. Μαργαρίνη
2 κ.σ. Αλεύρι
Αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το κρεμμύδι.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το βασιλικό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ.

Σε ταψί απλώνουμε ένα φύλλο και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε για δυο ακόμα φύλλα.
Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Τρυπάμε λίγο την επιφάνεια και απλώνουμε λίγο λάδι ακόμα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C με πάνω και κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει λίγο και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page