top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Νηστίσιμη Πίτα σαν Μπριάμ
Ladle.png

Νηστίσιμη Πίτα σαν Μπριάμ

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
2 ξερά κρεμμύδια
3 μεσαίες μελιτζάνες φλάσκες
2 μεσαία κολοκυθάκια
2 μεσαίες ντομάτες
10 λιαστές ντομάτες
2 κ.γ. πελτές ντομάτας
5-6 φυλλαράκια δυόσμου
5-6 φυλλαράκια βασιλικού
Ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια και τις σοτάρουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Όταν τα λαχανικά χάσουν τον όγκο τους βάζουμε το δυόσμο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε λάδι και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί. Απλώνουμε το πρώτο φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI και το λαδώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τα επόμενα 4 φύλλα, τοποθετώντας τα έτσι ώστε να περισσεύουν και από τις δύο άκρες του ταψιού. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Κλείνουμε τα φύλλα της πίτας αφού τα λαδώσουμε ομοιόμορφα. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την επιφάνεια για να βγαίνουν οι υδρατμοί στη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 40 λεπτά.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page