Υλικά
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/3 λεμονιού
Για το καταΐφι:
1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. καρύδια
2 φρυγανιές (τριμμένες)
1 κ.γ. ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Προετοιμασία - Βήματα
Προετοιμασία του καταϊφιού:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C-180°C.
Ανοίγουμε το καταΐφι και το ξεμπλέκουμε προσεκτικά, ώστε να γίνει αφράτο.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το λιωμένο βούτυρο.
Γέμιση:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια, τις τριμμένες φρυγανιές, τη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Χτυπάμε καλά, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Στήσιμο:
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το καταΐφι στο ταψί.
Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα της γέμισης.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα καταϊφιού.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω.
Ψήσιμο:
Ψήνουμε στους 170°C-180°C μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Μόλις το σιρόπι δέσει, το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο κρύο καταΐφι.
Συμβουλή: Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε το καταΐφι να απορροφήσει καλά το σιρόπι πριν το σερβίρετε!