Υλικά
1 Πακέτο Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
Για τη γέμιση:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο τριμμένες
1 ντομάτα στον τρίφτη
100 γρ. γιαούρτι
1/2 φλ. τσ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και το μαϊντανό για 3’-4’ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και τα σοτάρουμε για περίπου 8’. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρασί, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε 10΄, μέχρι να πιεί τα υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τη Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ και την κόβουμε σε 32 ορθογώνια κομμάτια Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και αλείφουμε τις άκρες με λίγο αβγό χτυπημένο. Διπλώνουμε και πιέζουμε το τελείωμα να κολλήσει, με τα δόντια ενός πιρουνιού. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί, τα τρυπάμε με το πιρούνι από πάνω σ’ ένα δυο σημεία και τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25΄.