top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πιτάκια Muffins με Προσούτο, Τυρί Κρέμα και Σχοινόπρασο
Ladle.png

Πιτάκια Muffins με Προσούτο, Τυρί Κρέμα και Σχοινόπρασο

Υλικά

Για τα πιτάκια:
2 φύλλα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
6 φέτες προσούτο
1κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για τη γέμιση:
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350-400 γρ. γάλα
2 αβγά
150 γρ. κασέρι τριμμένο
4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και τα καβουρδίσουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, το κασέρι, το προσούτο, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε το φύλλο με την οριζόντια (μεγαλύτερη πλευρά του) σαν βάση και το κόβουμε σε 3 ίσες οριζόντιες λωρίδες. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 4 κάθετες ίσες λωρίδες για να σχηματίσουμε 12 μικρά τετράγωνα κομμάτια φύλλου.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2 φύλλο.
Aλείφουμε τη θήκη για muffin (cupcake) με ελαιόλαδο, με ένα πινέλο. Αλείφουμε ένα τετράγωνο κομμάτι με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη βάση της θήκης για muffin. Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω του ½ φέτα προσούτο και μετά σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι φύλλο, το οποίο αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Γεμίζουμε κάθε «muffin» με τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρουν χρώμα τα πιτάκια.
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

bottom of page