Υλικά
1 συσκευασία ΑΦΡΑΤΗ Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
Σάλτσα ντομάτας
200 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες ή ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
φύλλα βασιλικού
½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γέμιση: (ποσότητες υλικών για κάθε πίτσα)
200 γρ. mozzarella
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
λίγα μανιτάρια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
Για το σερβίρισμα:
πλατύφυλλο βασιλικό
Προετοιμασία - Βήματα
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 26 εκατοστών.
Ανοίγουμε την ΑΦΡΑΤΗ Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI με πλάστη σε μεγάλη διάμετρο, ώστε να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Μην αλευρώνετε καθόλου.
Αν είναι πολύ κρύα η ζύμη αφήστε την λίγο να ξεκουραστεί και να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε στη βάση μοτσαρέλα κι ό,τι άλλο υλικό θέλουμε, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα και επαναλαμβάνουμε με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα καλύπτουμε την επιφάνεια με παχιά σάλτσα ντομάτας . Τέλος, πασπαλίζουμε με ελάχιστο επιπλέον τυρί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία, 220-250 °C.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η αφράτη ζύμη της πίτσας.
Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτάκι έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε δίσκο. Κόβουμε την πίτσα με προσοχή, γιατί η καρδιά της πίτσας θα τρέχει λιωμένα τυριά και σάλτσα.
Για τη σάλτσα της πίτσας:
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σπασμένο η ψιλοκομμένο, και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα τις τομάτες, τη ζάχαρη, τα βότανα, και το αλατοπίπερο και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα με καπάκι, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει πολύ. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.