Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
150 γρ. τριμμένη φέτα
6 κ.γ. πολτό ελιάς
2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
1 κ.γ. ρίγανη
1 αβγό
2 κ.σ. σουσάμι
Προετοιμασία - Βήματα
Ξεπαγώνετε και τα 2 φύλλα της σφολιάτας KANAKI και φτιάχνετε τις πλεξούδες ακολουθώντας τις οδηγίες. Χτυπάτε το αβγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι. Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.
Για να φτιάξετε Πλεξούδα:
Ανοίγετε το ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και το απλώνετε στην πλαστική μεμβράνη του. Το κόβετε κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες. Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιά.
Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε από 2 λωρίδες στην άκρη κάθε λωρίδας ζύμης. Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης και τη τυλίγετε σαν ρολό από τη μεγαλύτερη πλευρά. Πατάτε τις άκρες του ρολού για να κολλήσουν.
Πιάνετε 3 λωρίδες από τη μία πλευρά και πιέζετε τη ζύμη για να κολλήσει. Ξεκινάτε και πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μία άκρη και τη φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.