top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πρωτοχρονιάτικες Κρεατόπιτες
Ladle.png

Πρωτοχρονιάτικες Κρεατόπιτες

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
750 γρ. μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι νυχάκι
400 γρ. φέτα τριμμένη
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
5 αβγά
αλάτι, πιπέρι
160 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, και κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε με 3 φλιτζάνια νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε το ρύζι, το κρέας με τα κρεμμύδια, τη φέτα, το δυόσμο και τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Φτιάχνετε τις θήκες από φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες και μοιράζετε μέσα τους τη γέμιση. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά περίπου. Στα πρώτα 5 λεπτά, ακουμπάτε το ταψί στην κάτω πλευρά του φούρνου και συνεχίζετε το ψήσιμο στο χαμηλότερο ράφι. Σερβίρετε τα κρετοπιτάκια ζεστά.

Για να φτιάξετε Θήκες από φύλλο:
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα κόβετε σε 3 κομμάτια οριζόντια και κάθε κομμάτι σε 6 μέρη κάθετα.
Αλείφετε με βούτυρο 5 ορθογώνια κομμάτια φύλλου και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο, ακτινωτά.
Τα βάζετε στις θήκες φόρμας για muffins και τα πιέζετε απαλά με το χέρι σας για να πάρουν το σχήμα της φόρμας.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page