Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
150 γρ. αποξηραμένα σύκα
½ κ.σ. κανέλα
½ κούπα νερό
1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
½ κούπα αμύγδαλα
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
700ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Προετοιμασία - Βήματα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα σύκα κομμένα στη μέση, το νερό και την κανέλα. Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τον χυμό και το μέλι.
Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Απλώνουμε την σφολιάτα και μετά την κρέμα σε όλη την επιφάνειά της.
Απλώνουμε την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα σε μια λωρίδα και τυλίγουμε.
Κόβουμε το ρολό σε μικρά κομμάτια των 2 εκατοστών.
Αλείφουμε καλά με βούτυρο ένα ταψί και τα απλώνουμε.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 160°C.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει η σαντιγί.
Κόβουμε και σερβίρουμε.