Υλικά
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
200 γρ. τριμμένη φέτα
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
120 γρ. τριμμένο τσένταρ
3 αβγά
1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά ανάμεικτα (άνηθος, δυόσμος, βασιλικός, λίγη μαντζουράνα, λίγο δεντρολίβανο)
2 κ.σ. σουσάμι
Προαιρετικά η συνοδευτική σάλτσα με λιαστές ντομάτες.
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 μέτρια ώριμη ντομάτα
6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
6 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 κ.γ ξερός βασιλικός
λίγο αλάτι
Προετοιμασία - Βήματα
Ξεπαγώνετε τα φύλλα της σφολιάτας KANAKI σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα τυριά, τα 2 αβγά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και τα προσθέτετε στο μείγμα των τυριών. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Ετοιμάζετε τα ρολάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Και τα βάζετε με τη σειρά σε ένα ταψί που το έχετε στρώσει με αντικολλητική λαδόκολλα. Χτυπάτε το τρίτο αβγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τα ρολάκια. Τα πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Για τη συνοδευτική σάλτσα καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια. Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις ψιλοκόβετε. Βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Σερβίρετε τα ρολάκια με τη σάλτσα της λιαστής ντομάτας.
Για να φτιάξετε Ρολάκια:
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα απλώνετε στην πλαστική μεμβράνη της συσκευασίας τους. Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και στη συνέχεια κάθετα στη μέση.
Μοιράζετε τη γέμιση στα κομμάτια της ζύμης. Αλείφετε τις άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης με λίγο νερό και τυλίγετε κυλινδρικά από τη μεγαλύτερη πλευρά.
Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.