shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ρολό Κιμά Τυλιγμένο σε Χοντρό Φύλλο με Ελαιόλαδο
Ladle.png

Ρολό Κιμά Τυλιγμένο σε Χοντρό Φύλλο με Ελαιόλαδο

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι γαλέτα
3 αβγά
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τα φύλλα

Προετοιμασία - Βήματα

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Όταν μαγειρευτούν, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τα αβγά χτυπημένα, τη γαλέτα, τη γραβιέρα, το γιαούρτι και τον κιμά. Αλατοπιπερώνετε, και ζυμώνετε το μείγμα και σχηματίζετε ένα ρολό περίπου 30 εκ. Το τυλίγετε με τα φύλλα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.

Για να φτιάξετε Ρολό:
Αλείφετε με ελαιόλαδο τα φύλλα ένα ένα και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.
Βάζετε το ρολό του κιμά κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς, τυλίγετε μία φορά προς τα μέσα και διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα.
Τυλίγετε το ρολό και το αλείφετε εξωτερικά με ελαιόλαδο.

Μια συνταγή από την KANAKI.