shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ρολό Σφολιάτας με Καραμέλα και Σοκολάτα
Ladle.png

Ρολό Σφολιάτας με Καραμέλα και Σοκολάτα

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκια ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 330γρ.
200 γρ. κουβερτούρα } χρόνος προετοιμασίας 5’
½ κούπα φιλέ αμυγδάλου
1 κρόκος αβγού } χρόνος ψησίματος 45’
3 κ.σ. νερό
Άχνη ζάχαρη ή κακάο

Προετοιμασία - Βήματα

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες. Αδειάζουμε την καραμέλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ρευστή. Απλώνουμε τη Ζύμη ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ KANAKI και τοποθετούμε τη μισή κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε την καραμέλα, διπλώνουμε μέχρι τη μέση της σφολιάτας και πατάμε για να απλωθεί η καραμέλα. Ρίχνουμε λίγη ακόμη καραμέλα και διπλώνουμε και την άλλη πλευρά της σφολιάτας. Κλείνουμε καλά τις άκρες. Τοποθετούμε το ρολό σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο ρολό. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κακάο και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.