shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Σοκολατένια Πίτα με Πεκάν
Ladle.png

Σοκολατένια Πίτα με Πεκάν

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκια ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
2 κούπες πεκάν
4 αβγά
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. κάρδαμο
1 βανιλίνη
½ κ.γ. κανέλα
½ κούπα λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. τζίντζερ
1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα
Βούτυρο
Άχνη ζάχαρη
Αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Περνάμε μια φόρμα με βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Απλώνουμε στη βάση της φόρμας τη φρέσκια ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, την καστανή ζάχαρη, το κάρδαμο, τη βανιλίνη, την κανέλα, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, λίγο τζίντζερ και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε επάνω στη σφολιάτα τα πεκάν και την κουβερτούρα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ.

Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160°C για 25 λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.